lunes, 3 de octubre de 2011

Motius per veure "Battlestar Galactica"


Ocupeu les vostres posicions i prepareu-vos per l'invasió cylon. A partir d'aquesta nit us poseu a les ordres del comandant Adama per forma part de l'últim bastió de resistència de "Battlestar Galactica". Aquesta sèrie de culte s'estrena avui (22.30h) al Canal 3XL i és una de les joies en majúscules de la televisió contemporània. Que per què? Doncs perquè...

1. És molt més que ciència-ficció. De fet "Battlestar Galactica" és una sèrie que supera el seu propi gènere. El que explica no és només la guerra entre l'ésser humà i la seva creació, els cylon. En realitat es tracta d'un relat sobre els límits de l'ambició humana i la necessitat de redimir els nostres errors. L'home contra les seves pors més profundes, l'home contra el que no pot canviar, l'home contra els límits de la condició humana. Apassionant.

2. Les seves lectures són multiples i molt interessants. La figura del cylon com a l'enemic que és semblant a nosaltres però alhora és desconegut a propiciat interpretacions de "Battlestar Galactica" lligades a pors modernes, com la fòbia a l'islamisme sorgit després dels atemptats de l'11-S. La sèrie no deixa de fer un anàlisi de la civilització moderna i les seves paranoies més arrelades, aquelles idees que ni tan sols l'espectador vol reconèixer.

3. Les escenes d'acció són espectaculars. Perquè encara que "Battlestar Galactica" sigui una sèrie complexa i interessant, això no vol dir que no pugui ser vibrant. Ho és, i molt. Les seves batalles espacials et tindran atrapat davant de la pantalla mentres les naus sobrevolen el cel entre explosions i persecucions de cylon massa ràpids com per poder esquiva-los. Pura adrenalina galàctica, tensió als comandaments que es combina amb una atmosfera de tensió constant. També girs de guió i cliffhangers que et deixaran K.O. quan menys t'ho esperis.

4. Té una trama política d'alt nivell que recordar grans referents com ara "The West Wing". Aquesta trama, que gira al voltant de les decisions que s'han de prendre en el procés de creació d'un nou govern (un govern en guerra) estan apuntalades per dos grans actors com Edwars James Olmos i Mary McDonell. Els diàlegs entre aquests dos personatges són un plaer per a qualsevol amant de la televisió de qualitat, seqüències simplement inoblidables.

5. Manté el nivell durant tota la sèrie i té un final a l'alçada. Hi ha moltes sèries que tenen una primera temporada memorable, però són poques les que poden dir que han evolucionat episodi rere episodi sense baixar el llistó. "Battlestar Galactica" és brillant des de la primera temporada fins a la última, i el seu final és per aplaudir. L'acceptació unànime que va obtenir el seu darrer episodi entre els seus seguidors no és una cosa que passi sovint amb una sèrie.

6. És una sèrie que mereix ser descoberta. Va ser estrenada als Estats Units al 2003 (aquesta nova versió, la sèrie original és dels anys setanta) i fins avui no s'havia emès en obert. El que fa aquesta nit el Canal 3XL és una qüestió de justícia. Perquè ja era hora, vuit anys després, que "Battlestar Galactica" abandonés la seva condició de sèrie de culte, de meravella que només coneixien els quatre entesos, per ser descoberta pel gran públic.

Font: Toni de la Torre



No hay comentarios:

Publicar un comentario