jueves, 20 de octubre de 2011

Arriba la fi d'ETA? (II)

Text íntegre de la declaració (segona part)
Per tot això:
  • Cridem ETA a fer una declaració pública del cessament definitiu de l'activitat armada i sol·litar diàleg amb els governs d'Espanya i França per tractar exclusivament les conseqüències del conflicte.
  • Si l'esmentada declaració fos realitzada, instem els governs d'Espanya i França a acceptar-la i a acceptar d'iniciar converses per tractar exclusivament les conseqüències del conflicte.
  • Instem que es facin passos decidits per avançar en la reconciliació, reconèixer, compensar i asssitir totes les víctimes, reconèixer el dolor causat i ajudar a guarir les ferides personals i socials.
  • En la nostra experiència de resoldre conflictes hi ha, sovint, altres qüestions que, si són tractades, poden ajudar a assolir una pau duradora. Suggerim que els actors no-violents i representants polítics es reuneixin i discuteixin qüestions polítiques, així com d'altres de relacionades amb això, amb consulta a la ciutadania, cosa que podria contribuir a una nova era sense conflicte. En la nostra experiència, terceres parts observadores o facilitadores ajuden al diàleg. Aquí el diàleg també poria ser assistit per facilitadors internacionals si fos decidit per les parts involucrades.
  • Estem disposats a organitzar un comitè de seguiment d'aquestes recomanacions.
Nota: el text està copiat literalment del diari 'La Vanguardia' edició paper. Qui ho ha escrit originalment no té gaire coneixement de l'idioma (frases confuses i redundants, reiteracions excesives, molts errors gramaticals).




D'esquerra a dreta: Jonathan Powell, excap de gabinet de Tony Blair; Gerry Adams, líder del Sinn Féin; Bertie Ahern, exprimer ministre d'Irlanda; Kofi Annan, exsecretari general de l'ONU; Gro Harlem Brudtland, exprimera ministra de Noruega i Pierre Joxe, exministre de l'Interior francès.

No hay comentarios:

Publicar un comentario