lunes, 19 de septiembre de 2011

Motius per veure "Dragon Ball"


"Bola de Drac" torna a casa! Ho farà avui a les 21.30h al Canal 3XL, i s'emetrà de dilluns a divendres. Enfila't al núvol Kinton i reviu l'aventura de la nostra infantesa. Avui tens una cita obligatoria amb en Goku. Que per què? Doncs perquè...

1. "Bola de Drac" va ser una sèrie generacional i ha marcat la infantesa de molts espectadors. Cada vegada que en parlem és inevitable evocar els records de moments màgics. Retrobar-se amb ella després de tant de temps serà una experiència a mig camí entre la nostàlgia i l'emoció més vibrant. La mateixa que sentíem quan la miràvem a l'hora de berenar.

2. Ens trobarem amb una "Bola de Drac" millor. Ja que el Canal 3XL emetrà la versió KAI de la sèrie, que és una edició remasteritzada i editada de "Bola de Drac Z". Tots sabem que la sèrie original tenia trames sobrants que ni tan sols estaven al manga. "Bola de Drac KAI", inèdita a casa nostra, serà més trepidant que mai i a més té un aspecte visual magnífic.

3. "Bola de Drac" és igual a èpica. Perquè poques vegades ens ha frapat tant una sèrie. Perquè poques vegades una sèrie ens ha tingut tan enganxats a la pantalla com aquesta. Perquè en Goku convertint-se en superguerrer, el primer combat contra en Vegeta o l'aparició d'en Trunks són moments d'una èpica incontestable. Per quedar-te sense alè en un moment.

4. Perquè li debem a "Bola de Drac". Durant la seva emissió va rebre moltes crítiques que tots sabem que van ser inmerescudes, pròpies del desconeixement d'aquell moment. Es mereix que la reivindiquem. Tornar-hi com a antics espectadors i dir ben fort que no només era una sèrie excel·lent, sinó que també va ser una sèrie amb valors molt positius.

5. "Bola de Drac" ja es pot considerar un clàssic. La ficció d'Akira Toriyama ha marcat moltes sèries posteriors i és, en molts sentits, el pare de l'anime. A casa nostra va ser la punta de llança de la fascinació per la cultura japonesa, la nostra introducció a un món tan ric com imaginatiu, tan emocionant com humorístic, tan espectacular com increïblement proper.

6. Per les noves generacions. Perquè ara que ha tornat, hem de mantenir "Bola de Drac" amb els índexs d'audiència ben amunt, hem de garantir que no tornarà a marxar. La sèrie d'en Goku forma part de la nostra cultura, de qui som, i les noves generacions han de poder descobrir-la. Han de poder pujar al núvol Kinton, han de poder aprendre a somiar.

Font: Toni de la Torre



No hay comentarios:

Publicar un comentario