sábado, 10 de septiembre de 2011

Grans (però baixets) actors


Si totes les previsións es compleixen, a finals d'aquest mes Peter Dinklage rebrà un premi Emmy com a millor secundari pel seu paper a 'Game of Thrones'. El britànic, que ha encarnat el personatge de Tyron Lannister, ple de carisme, serà el primer actor nan que aconsegueixi guanyar el guardó. I, aquesta mateixa tardor, la BBC estrenarà 'Life is Too Short', una nova comèdia escrita per Ricky Gervais i Stephen Merchant que tindrà com a protagonista Warwick Davies. L'interpret, encara recordat pel seu paper a Willow, serà e primer actor nan que protagonitzi una sèrie de televisió. Dos passos molt importants pel al reconeixement d'aquests artistes, que el món de la ficció televisiva han estat relegats, tradicionalment, a papers secundaris, i que ara, per fi, comencen a obtenir el reconeixement merescut.
La televisió va assimilant, amb una lentitut exasperant, la riquesa del món en què vivim. Fa uns anys eren d'altres els qui estaven habitualment encasellats en papers secundaris. Els negres no van sortir del rol de comparsa del protagonista blanc fins a finals dels seixanta, amb les sèries protagonitzades per Bill Cosby, i els llatins van irrompre a la televisió als setanta, amb 'Miami Vice', però encara tenen dificltats per obtenir personatges protagonistes. La dona va començar a sortir dels secundaris a mitjans dels setanta, però sempre amb papers de forta connotació sexual. La primera dona que va protagonitzar una sèrie sense ser un objecte de desig de l'home va ser 'Roseanne', a finals dels vuitanta.
Ja entrats en el nou segle, arriba l'hora dels actors de baixa estatura. Fins ara se'ls havia associat a papers còmics, om és el cas de Danny Woodburn, l'actor que, a 'Seinfield', va donar vida a en Mickey, l'amic d'en Kramer a la novena temporada de la comèdia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario