sábado, 9 de julio de 2011

Torna 'Bola de drac'


Televisió de catalunya (TV3) ha adquirit els drets d'emissió de Bola de drac, Bola de drac Z, Bola de drac GT i Bola de drac Kai, sèries que oferirà a través del canal 3XL a partir del proper mes de setembre. D'aquesta manera, l'anime creat per Akira Toriyama (Dr. Slump) torna a la televisió pública catalana deu anys després de que TV3 deixés d'emetre-la. La reemissió de la mítica sèrie d'animació, que TV3 va estrenar el 15 de febrer del 1990, es deu, en gran part, a les peticions de "nombrosos fans" que reclamaven que tornés, tal com afirma TV3.
Bola de drac, centrada en Son Goku, un nen innocent que té poders sobrenaturals, els seus amics i la recerca de les set boles de drac, va adquirir dimensions fenomenals a catalunya, una passió que va seguir amb Bola de drac Z, en què els protagonistes s'han fet grans i molt més forts i hi ha batalles interminables amb dolents com en Freezer i el monstre Boo; i, en menor mesura, GT. El ric univers de fantasia de la sèrie i la transmissió de valors com l'amistat i l'afany de superació i de fer el bé es van imposar a les crítiques per la violència, i va marcar la infantesa de tota una generació.
Bola de dragón es va estrenar a Espanya a TVG, el 1989, i aviat la van programar TV3 i ETB, així com Canal 9, Telemadrid i Canal Sur. Posteriorment la va emetre Antena 3, censurant-ne uns quants episodis, i Cuatro va recuperar la sèrie el 2006.

1 comentario: