lunes, 7 de noviembre de 2011

Amb el menjar no s'hi juga (i II)


El consumidor pot tornar un producte caducat?
Sí, sempre que pugui demostrar que quan el va adquirir a l'establiment (mitjançant el tiquet de compra) ja havia expirat la data de caducitat.

Què es fa amb els productes caducats?
Es retiren i es procedeix a la destrucció. Amb les marques blanques aquesta feina competeix al distribuïdor, i amb els productes de marca, la destrucció va a càrrec del fabricant.

Qui controla el compliment de les normes?
Les autoritats autonòmiques s'encarreguen dels controls. Però també hi ha l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària, que depèn del Ministeri de Sanitat.

Què passa si es trenca la cadena de fred?
Que l'aliment s'espatlla. És un dels riscos més grans i afecta principalment els congelats. Cal portar-los de la botiga al congelador de seguida.

La col·locació dels aliments al frigorífic resulta clau a l'hora d'afavorir la conservació dels aliments?
Sí. El que s'aconsella és col·locar a la part inferior de la nevera els aliments més frescos, com ara la fruita, les carns i els peixos. La temperatura, en aquesta zona del frigorífic, sempre és més baixa que a la part superior.

És important que es marqui la data d'envasament?
Aquesta opció dóna molta informació al consumidor, principalment amb els productes més peribles, ja que si es coneix aquesta data es pot calcular molt millor l'edat de l'aliment. Tots els productes envasats haurien de portar aquesta informació.

Han d'estar separats els aliments a la nevera?
Sí, per evitar la contaminació entre ells. L'aliment que més aroma desprèn és la fruita, i per això s'aconsella no barrejar-la amb altres productes al frigorífic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario