viernes, 2 de diciembre de 2011

Dia mundial de la Sida 2011 (i II)


El nombre de persones infectades pel VIH encara augmenta: per això, invertir el curs de l'epidèmia és un repte de salut pública que requereix la implicació de tota la societat.

Reptes
  • A falta d'un tractament curatiu o d'una vacuna, la prevenció continua sent l'element més important i eficaç. Cal intensificar la promoció de l'ús del preservatiu i continuar treballant en la reserca de vacunes i mètodes que redueixin o eliminin el VIH de l'organisme.
  • A Catalunya s'estima que hi ha unes set mil persones que no saben que n'estan infectades. Per tant, poden transmetre la infecció i no beneficiar-se del tractament. Evitar el retard en el diagnòstic continua sent un repte.
  • Les persones infectades pel VIH estan sotmeses al desgast de la infecció, als efectes secundaris dels tractaments i a altres infeccions cròniques. Cal un abordatge integral i multidisciplinari que tingui en compte la cronicitat i que inclogui aspectes mèdics, psicològics i socials.
  • La societat civil i les administracions han de continuar col·laborant per assolir els reptes pendents i procurar la participació conjunta en el desenvolupamnt de les polítiques socials.
  • Encara es produeixen situacions de discriminació envers les persones infectades pel VIH. Cal seguir adoptant mesures perquè no es produeixin situacions de discriminació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario